4 glas du absolut må eje

Venner der drikker champagne
4 glas du absolut må eje
Henrik Andersen
-
27/04/2023
-

Er du ligesom os vild med glas – og glas af alle slags? Så kan du hurtigt blive overvældet over mulighederne. Der findes nemlig utallige forskellige glas på markedet, og hvilke skal du vælge imellem? Hvilke glas er essentielle – og hvilke glas er ikke?

Vi vil i denne artikel give dig en guide til, hvilke glas du absolut må eje. Til slut vil vi også give dig et tip til, hvordan du eventuelt kan genopfriske gamle glas, så de bliver flotte og interessante at bruge igen.

De elegante champagneglas

Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at du absolut må eje champagneglas til de specielle lejligheder, hvor champagnen skal poppes. Hvad ellers skal du servere champagne i? Der er ikke noget mere skuffende end en nytårsfest, hvor champagnen bliver serveret i et vinglas – eller måske endda i et vandglas.

Du kan vælge det moderne, høje og slanke champagneglas. Det er efterhånden blevet en klassiker for mange! Dog kan du også vælge at se tilbage i tiden. Førhen var lave glas på stilk nemlig at foretrække, når det kom til champagnen. For et rigtigt 1920 Gatsby look, bør du vælge de såkaldte “gammeldags” champagneglas, som også bliver kaldt “champagneskåle”.

De essentielle vinglas

Vinglas må vi alle eje – nærmest uanset om vi drikker vin eller ej. Både rødvinsglas og hvidvinsglas er fast inventar i de fleste køkkener. Dog er vinglassene også blevet revurderet rent designmæssigt over de senere år.

Der var en lang periode, hvor glassene skulle være så store som overhovedet muligt! Nu er vi så småt ved at være tilbage ved den gode 90’er glas stil, hvor glasset enten er mindre, lille og rundt eller måske med en udbøjet kant.

Der er ingen tvivl om, at mulighederne er flest, når det kommer til vinglas frem for eksempelvis champagneglas. Med vinglas kan du virkelig vise din personlighed, når du har gæster!

De eksklusive krystalglas

Hvis du virkelig elsker glas og synes, at de er flotte, er der heller ingen tvivl om, at du er interesseret i at eje et par smukke krystalglas. Krystalglas er svære at finde nu til dags, og man har formentlig bedst held på loppemarkeder.

Hvis det lykkedes dig at finde disse smukke krystalglas, vil du helt sikkert ikke fortryde det. Krystalglas lyser op inde i vitrineskabet – specielt når solen står på dem, og de smukke krystaller endelig får lov til at danse.

De farverige vandglas

Til slut vil vi nævne de farverige vandglas som en essentiel genstand i køkkenet. Det er bare sjovere med farver! Specielt når det kommer til glas.

Det er sjældent, at farver bliver værdsat på glas, men de senere år har der været større og større interesse for farver på de kedelige vandglas. Vær ikke bange for at mixe farverne med hinanden! Det giver uden tvivl et smukt liv på spisebordet!

Giv nyt liv til de gamle og kedelige glas

Hvis du kan lide at være kreativ – og hvis du samtidig har bæredygtighed i tankerne – kan du hurtigt fixe dine gamle glas, så de igen bliver interessante. På den måde behøver du heller ikke at købe nyt og smide gammelt ud.

Det er nemlig altafgørende for moder jord, at vi bliver bedre til at genbruge! Køb eventuelt små perler og glaslim. På den måde kan du nemt skabe nye looks til dine gamle glas på en fin, enkel – eller måske endda en funky måde.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!